Seo > Web > Gratis Link Plaatsen Zonder Backlink

Published Dec 16, 20
5 min read

Hoe Kom Je Aan Backlinks? (+15 Linkbuilding Tips!)Backlinks zijn links welke op andere sites staan en naar jouw website verwijzen. Tot halverwege de jaren ’90, nog voor de komst van Google, werkte zoekmachines nog op een hele andere manier. Om te bepalen hoe hoog een website in de ranking werd opgenomen werd simpelweg geteld hoe vaak een zoekwoord op een pagina voor kwam.

Zo plaatste websites eenvoudigweg honderden keren het woord ‘mp3’ op hun pagina’s omdat hier veel op gezocht werd. Je kon op deze websites geen mp3’s kopen of downloaden maar het leverde ze wel bezoekers op. Je kunt je voorstellen dat de zoekmachine gebruikers aardig gefrustreerd raakte van telkens op een website uitkomen die helemaal niet aanbood waar je op zocht - beginpagina.

Backlinks Kopen: Is Dat üBerhaupt Verstandig?

SEO   jacht.digital Marketingjacht.digitalSEO-technieken als linkbuilding onder de loep - Frankwatchingfrankwatching.com


Larry Page en Sergey Brin hadden in 1996 een andere manier bedacht om te bepalen hoe hoog een website in de zoekmachine opgenomen moest worden. Ze waren van mening dat belangrijke websites bovenaan in de zoekresultaten moesten komen en ze hadden een manier bedacht om dat te kunnen bepalen. Om te bepalen of een website belangrijk is keken Page en Brin naar het aantal backlinks welke een website heeft.

Ze keken daarbij ook naar hoe belangrijk de website is waar vanaf je de backlink had. Zo is een backlink van een universiteitswebsite meer waard dan een backlink van de website van je banketbakker om de hoek. Om websites een waarde te geven bedachten ze een techniek welke ze PageRank noemde.

Backlinks Kopen: Reteslim Of Oliedom?

Simpelweg omdat Google betere zoekresultaten kon geven dan de andere zoekmachines. Ook het systeem van het (gewogen) tellen van backlinks bleek gevoelig voor manipulatie en Google evolueerde mee en ging aan de hand van steeds meer factoren de ranking van websites bepalen. Geschat wordt dat Google momenteel aan de hand van 200 factoren de ranking van websites bepaald.

SEO Checklist 2020: Strategie & Trends #1 ranking Googlecreative-ct.nlGoede SEO backlinks kopen, vele mogelijkheden maar moet je het wel doen? - Beter onlinebo5.nl


Als je voor zoekwoorden waar veel concurrentie op zit de top 50 resultaten in Google bekijkt dan zal je alleen maar websites aantreffen welke één of meer backlinks hebben (startpagina). Het is dan ook zo goed als onmogelijk om een goede ranking te hebben zonder backlinks, zelfs als je de meest geweldige content op je website hebt staan.

Linkbuilding Uitbesteden? Een Top Linkprofiel Voor 2020

De grote vraag is dan ook; hoe krijg je backlinks? In dit artikel zullen we je met tips op weg helpen bij het verkrijgen van backlinks en behouden voor de valkuilen van linkbuilding. Voordat we met de linkbuilding tips beginnen staan we eerst stil bij een aantal fundamenten van een goed backlink profiel.

Een veel toegepaste manier voor het manipuleren van Google is door het kopen van backlinks. In een poging om hun website in belangrijk te laten lijken kopen website eigenaren backlinks in. Het kopen van backlinks is een manier om in korte tijd veel backlinks naar je website te krijgen. Google is op zijn zachts gezegd niet blij met deze praktijken.

Linkbuilder – Linkbuilding - Wat Is Linkbuilding ?

Het streven van Google is om de gebruikers van haar zoekmachine de beste mogelijke gebruikers ervaring te geven. Dit doet Google (onder andere) door haar gebruikers de belangrijkste websites voor een bepaalde zoekterm te geven. Als websites backlinks kopen, dan kopen zij hun ‘belangrijkheid’ terwijl ze dit eigenlijk helemaal belangrijk zijn.

Wikipedia komt voor heel veel zoekwoorden hoog in Google. Dat is niet omdat Wikipedia een dealtje heeft met Google of zo, dit komt omdat Wikipedia met 149 miljoen backlinks een erg belangrijke website is. Wikipedia heeft deze backlinks niet gekocht. Mensen hebben uit eigen initiatief een link naar Wikipedia geplaatst omdat deze waardevolle informatie biedt.

Een Kijkje In Het Arsenaal Van Een Linkbuilding Nerd

Dit om de wind uit de zeilen te halen van websites welke zich hiermee bezig hielden. De straffen voor het kopen van backlinks liegen er niet om. Niet dat je een boete van Google op de deurmat kan verwachten als je links koopt, nee, erger nog. Als je ‘betrapt’ wordt voor het kopen van backlinks dan zal Google je hele website of webpagina’s uit haar index verwijderen of in ieder geval ver in ranking laten zaken.

En daarmee natuurlijk ook je omzet. Google kan niet bij je boekhouder je gegevens opvragen om te controleren of je backlinks hebt gekocht en heeft daarom een algoritme ontwikkeld om gekochte backlinks detecteren. Dit algoritme wordt het Penguin algoritme genoemd en werd op 24 april 2012 geïntroduceerd. Het Penguin algoritme staat nu nog los van het core algoritme van Google en de verwachting is dat het Penguin algoritme binnenkort onderdeel wordt van het core algoritme.

Seo Optimalisatie Kosten & Linkbuilding - Zelf Doen

a.) gekochte backlinks detecteert. Als men er achter komt hoe dit algoritme werkt dan zullen er weer ‘slimme’ webmasters zijn die dit weer kunnen manipuleren. Om te kunnen bepalen of een backlink gekocht is kijkt Google naar karakteristieken die passen bij gekocht links, althans, dat is de algemene aanname. Men neemt aan dat het Google Penguin algoritme kijkt naar de karakteristieken zoals: Woorden zoals ‘advertentie’, ‘ads’ of iets in de trant van ‘gesponseerd’ rondom de backlink Een grote hoeveelheid backlinks welke binnen een kort tijdsbestek geplaatst zijn Meerdere backlinks in een korte tijd vanaf websites welke één eigenaar hebben Het veelvuldig gebruik van commerciële anchor teksten voor de backlinks Backlinks welke sidewide geplaatst zijn Backlinks welke plotseling worden opgenomen in oude content zonder dat er veranderingen in de content zijn doorgevoerd Nu is het niet zo dat je website gelijk een penalty krijgt als een aantal backlinks aan één of meerdere van deze karakteristieken voldoen.

Maar als er in korte tijd veel backlinks bij komen met een commerciële anchor tekst kan dat wel het geval zijn. Het algoritme is wiskunde en zal bij bepaalde input van variabelen leiden tot een penalty. Nu vraag je je misschien af waarom je zou moeten weten hoe Google gekochte backlinks detecteert terwijl je niet van plan bent om backlinks te gaan kopen? Het probleem van het Penguin algoritme is dat je bestraft kan worden terwijl je geen backlinks hebt gekocht.

More from Overzicht, Online

Navigation

Home

Latest Posts

Tandarts Gorinchem

Published Sep 25, 22
8 min read

Camperverhuur Wolse

Published Feb 22, 22
6 min read